Kuchnia

Przystawki

Składniki
pszenne tortille (dostępne w supermarketach w sekcji z jedzeniem meksykańskim)

Nadzienie 1
4 ziemniaki ugotowane i pokrojone w kostkę
2-3 całe dymki posiekane
150 g pokrojonej drobno kiełbaski chorizo (miękka paprykowa kiełbasa, można dostać hiszpańską w kilku wersjach, ewentualnie użyć węgierską)
pieprz, oregano

Nadzienie 2
200 g tartego żółtego sera
2 łyżki posiekanego szczypiorku lub dymki
posiekana ostra papryczka

Dodatki
kilka pęczków młodej cebuli
pęczek rzodkiewki
kwaśna śmietana

Przygotowanie
Na suchej patelni zrumienić chorizo i wysmażyć tłuszcz z kiełbasy. Dodać ziemniaki i dymkę, razem smażyć, aż masa się połączy. Doprawić pieprzem i oregano. Na tortillę nałożyć 2-3 łyżki nadzienia, złożyć na pół. Ser wymieszać ze szczypiorem i papryczką. Uważać na ilość papryczki, bo z czasem ostrość się wzmacnia. Na tortillę nałożyć 2-3 łyżki nadzienia, złożyć na pół.
Cebulki skrócone do ok.12 cm układać na grillu i grillować powoli. Staną się lekko zczerniałe i słodkie. Rzodkiewki pokroić w plasterki. Nadziane tortille smażyć na suchej patelni, aż placki się zrumienią, a nadzienie podgrzeje, ser rozpuści. Pikantne quesadille podawać ze słodkimi cebulkami i kwaśną śmietaną posypaną plasterkami rzodkiewek.

Czytaj wiecej: http://www.kuchniaplus.pl/przepisy/przepisy-kulinarne-kuchni-plus/quesadilla-z-grillowanymi-cebulkami_1373.html#ixzz2yBe9T5XX
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation