Wnętrza

Domy, wnętrza

Sposoby na brzydkie zapachy
BRZYDKI ZAPACH SPALENIZNY

Jeśli po niefortunnym przypaleniu potrawy w kuchni unosi się nieprzyjemny zapach spalenizny, możemy się go pozbyć przez gotowanie 5-cio procentowego octu. Zapach gotowanego octu zneutralizuje zapach spalenizny. Nie należy jednak gotować go zbyt długo, aby z kolei zapach octu nie stał się dominującą nutą zapachową w kuchni.
Jeśli potrawa długo się przypalała, musimy wyprać zasłony, umyć ściany i podłogi, wietrzyć pomieszczenie i gotować przez godzinę wodę z dodatkiem skórki z cytryny i z pomarańczy, z dodatkiem świeżo wyciśniętego soku z tych owoców.
Inny, bardzo stary, babciny sposób polega na tym, że do dużego garnka należy wlać zimną wodę i pozostawić w kuchni. Ponoć sposób jest skuteczny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation