Kuchnia

koktajle

Koktajl z awokado, szpinaku i banana

Wartości odżywcze składników koktajlu:
Młody szpinak: błonnik, białko, witamina A, witamina B1, witamina B2, witamina B6, witamina C, witamina PP, makroelementy: magnez, fosfor, żelazo, sód, wapń, potas
Awokado, smaczliwka: błonnik, tłuszcze (duży udział tłuszczów jednonienasyconych), białko, witamina A , witamina B1, witamina B2, witamina C, witamina PP, witamina K i witamina H, kwas pantotenowy, makroelementy: wapń, potas i fosfor
Banan: błonnik, białko, witamina C, witamina B1, witamina B2, witamina B3 (PP), witamina B5, witamina B6, witamina B11, witamina B12, witamina A, witamina D, witamina E, witamina K, makroelementy: fosfor, wapń, magnez, potas, sód, mikroelementy: fluor, żelazo, miedź, cynk, mangan, selen
Świeży sok pomarańczowy: białko, błonnik, witamina A, witamina E, witamina C, witamina B1, witamina B2, witamina B3 (PP), witamina B6, kwas foliowy, wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód, cynk, miedź, selen
Składniki na koktajl:
2 garście świeżego szpinaku
1 dojrzałe awokado
1 banan
1/2 szklanki świeżo wyciśniętego sok pomarańczowego
1/2 szklanki wody mineralnej
Przygotowanie koktajlu:
Szpinak opłukać pod wodą.
Awokado przekroić, usunąć pestkę, łyżeczką wydrążyć miąższ.
Banana obrać i dodać do szpinaku i awokado.
Na koniec wlać sok pomarańczowy oraz wodę mineralną.
Zmiksować 2-3 minuty, przełożyć do szklanek i rozkoszować się smakiem zdrowego koktajlu.
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation