Kuchnia

Na słono.

Zupa krem z papryki


2 czerwone papryki
2 pomarańczowe lub żółte papryki
1 puszka (400 g) pomidorów pelati bez skóry
1 szklanka bulionu
sól
cukier
śmietanka 30-procentowa



Paprykę opiecz w rozgrzanym piekarniku, do momentu aż skórka będzie miała czarne plamy (obracaj paprykę w trakcie pieczenia). Upieczoną paprykę wystudź, a następnie obierz ze skórki. Do wysokiego rondla przełóż obraną paprykę, dodaj pomidory i całość zmiksuj. Dodaj bulion i zagotuj zupę. Dopraw do smaku solą i cukrem - dzięki cukrowi pozbędziesz się charakterystycznej dla papryki goryczki. Dodaj śmietankę - tyle, ile lubisz. Zupa jest również pyszna posypana pokruszonym kozim serem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation