Kuchnia

Mniami

Bezglutenowe muffinki- dieta paleo,

Potrzebujesz:

dużego banana (albo 2 małe)
pół szklanki mąki kokosowej http://www.barbellkitchen.pl/post/62604430517/57-robimy-make-kokosowa
3 łyżki masła, lub mleczka (śmietanki gęstej i tłustej) kokosowej
3-4 jajka z wolnego wybiegu (zależy od wielkości)
1 łyżeczkę sody
3 łyżki miodu
3-5 łyżek kakao
2 łyżki wheya (u nas whey Fitmax)

Przygotowanie:

Wymieszaj wszystko w jedną płynną masę i nałóż do foremek. Piecz przez 20 min w 180 stopniach.

Rady: babeczki najlepsze są do kawy lub z dżemem. Mąka kokosowa ma mniej tłuszczu od wiórek kokosowych (poniżej 10%) ale tyle samo błonnika, więc nie zagęszczajcie ciasta dosypując więcej mąki. Muffinki będą zbyt ciężkostrawne i suche. Do muffinek możecie dodać pokruszoną gorzką czekoladę lub bakalie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation