Kuchnia

Przystawki, przekąski, desery

Parówki w cieście

Składniki:
Ciasto:
4 szklanki mąki,
3 dużej paczki drożdży,
2 łyżki oleju,
szczypta soli,
1,5 szklanki wody.
Nadzienie:
8-10 cienkich parówek,
ser żółty,
i dodatki

Przygotowanie:
Drożdże rozpuścić w wodzie wlać do mąki - dodać pozostałe
składniki ciasta. Zagnieść, odstawić na pół godziny.
Ser, pokroić na paseczki. Gdy ciasto urośnie podzielić na 8-10
cześci i rozwałkować. Na każdym kawałku ciata położyc parówke, ser
- zwinąć jak na zdjeciu i opuszkami palców złapać w 3 4 miejscach.
Układając na blasze posmarowanej olejem, posmarować od góry
olejem ładnie ciasto wtedy sie zarumieni - zapiekać w piekarniku ok 30 min.
Podawać z ulubionymi warzywami musztardą majonezem ketchupem lub
innymi sosami.
Smaczengo!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation