Kuchnia

Jedzonko light

13/15 superodchudzających produktów.

Dziki łosoś
Odła­wia­ny w zim­nych wo­dach jest naj­bar­dziej ce­nio­ną i war­to­ścio­wą rybą mor­ską. Swoje wy­bar­wie­nie za­wdzię­cza na­tu­ral­ne­mu po­ży­wie­niu bo­ga­te­mu w związ­ki ka­ro­te­nu. Jego mięso jest naj­lep­szym źró­dłem kwa­sów ome­ga-3. To dzię­ki nim in­su­li­na po­ma­ga bu­do­wać mię­śnie i spa­lać tkan­kę tłusz­czo­wą, zlo­ka­li­zo­wa­ną w oko­li­cy brzu­cha. Ło­so­sia mo­żesz przy­rzą­dzić na wiele spo­so­bów: jako danie głów­ne, przy­staw­ki, a nawet de­se­ry. W skle­pach do­stęp­ne są też wę­dli­ny i prze­two­ry z tej ryby, nie mniej war­to­ścio­we od mięsa. Świet­nie na­da­ją się one na ka­nap­ki do pracy. Pa­mię­taj, że aby być szczu­płą i zdro­wą, w ciągu ty­go­dnia po­win­naś zjeść trzy por­cje mor­skich ryb, każda po 200 g.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation