Kuchnia

Kulinarne arcydzieło

Roladki z cukinii i fety z sosem czosnkowym


Dodane przez: Gastrosfera
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 4
Składniki
- 1 młoda cukinia
- 100 g sera feta
- świeża bazylia
- pieprz
- olej
- Sos czosnkowy Tarsmak
Roladki z cukinii i fety według przepisu Roberta Muzyczki, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Etapy przygotowania

Cukinię umyć, obciąć końcówki i pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Każdy plaster oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i posypać posiekaną bazylią. Następnie położyć na nie po kawałku fety, zrolować i spiąć wykałaczką. Tak przygotowane, posmarować delikatnie olejem i grillować na rozgrzanym ruszcie. Gotowe roladki podawać z Sosem czosnkowym
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation