Biżuteria

biżuteria, biżuteria, atelier

Sałatka z tortilla i awokado
Składniki:

4 małe kukurydziane tortille
2 dojrzałe awokado
3 czubate łyżki jogurtu naturalnego
2 limonki
1 sałata rzymska
1/2 świeżego ogórka
1 świeża papryczka chili
garść pomidorków koktajlowych
pęczek świeżej kolendry lub natki pietruszki




Wykonanie:

Piekarnik rozgrzać z blachą w środku do 200 stopni. Tortille pokroić na paski szerokości ok 1 cm. Przełożyć do rozgrzanego piekarnika i piec, aż będą chrupiące. Potrwa to kilka minut.4

Do misy malaksera wsypać większość listków kolendry. Dodać odrobinę soli i pieprzu, pół obranego awokado, jogurt i sok z 2 limonek. Zmiksować na dressing. Umytą sałatę porwać na cząstki. Przełożyć do miski. Położyć na niej awokado pokrojone na cząstki. Ogórek pokroić obieraczką na wstążki i dodać do sałaty. Chili pokroić na paski i dodać do sałatki razem z pomidorkami. Na koniec polać sałatkę dressingiem i posypać podpieczonymi tortillami i kolendrą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation