Kuchnia

przystawki, przekąski

             CUKINIA Z GORGONZOLĄ I MIODOWYM SOSEM
(2-4 porcji zależnie od wielkości)
250g młodej cukinii,
2 łyżki oliwy z oliwek,
100g gorgonzoli,
1 łyżka miodu,
1 łyżka octu balsamicznego,
sól,
pieprz cayenne

Cukinię umyć, osuszyć i pokroić w kostkę o boku 1 cm. Na patelni rozgrzać oliwę. Włożyć kostki cukinii i, często mieszając, smażyć, aż zrumienią się ze wszystkich stron.
Ser pokroić w kostkę. Miód wymieszać z octem balsamicznym i doprawić do smaku solą oraz pieprzem cayenne. Cukinię wyłożyć na talerze, posypać gorgonzolą i polać miodowym sosem. Podawać z chrupkim białym pieczywem (ja podałam na grzankach z bułki).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation