Kuchnia

Kuchnia desery

Muffiny bananowo - jogurtowe

Składniki:

1 3/4 szkl.mąki pszennej
1/2 szkl. cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
szczypta soli
1 1/4 szkl. jogurtu naturalnego
1 jajko
1/2 szkl. oleju
2 duże banany, bardzo dojrzałe

Składniki suche wymieszać w jednej misce. W drugiej misce banany rozgnieść widelcem, dodać pozostałe składniki mokre i wymieszać. Połączyć zawartość obu misek i krótko wymieszać łyżką, tylko aby składniki się połączyły. Foremkę na muffiny wyłożyć papilotkami i nakładać porcje ciasta. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. C i piec ok. 25 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation