Kuchnia

Kuchnia-sałatki

Anyżkowo: Truskawki na szpinaku z feta
Składniki: 20 dag truskawek, garść czarnych oliwek, świeży szpinak, 20dag sera feta w kostkach, świeżo zmielony pieprz, 2 łyżki świeżej posiekanej mięty, garść szczypiorku.

Składniki na sos: 1/2 ząbka czosnku, sól, łyżka miodu, łyżka soku z cytryny, 3 łyżki oliwy, pieprz.

Przygotowanie: Truskawki przekroić na polówki bądź ćwiartki. Oliwki pokroić w cienkie plasterki. Szpinak rozłożyć na półmisku, położyć na nim truskawki i oliwki. Kosteczki sera feta obtoczyć w grubo zmielonym pieprzu i 2 łyżkach posiekanej mięty, całość ułożyć na sałatce , posypać szczypiorkiem.

Przygotowanie sos : Czosnek obrać, bardzo drobno posiekać. Końcówką noża rozetrzeć razem z solą. Dodać miód, sok z cytryny,oliwę, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Polać sałatkę sosem przed samym podaniem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation