Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Przekładaniec z brzoskwiniami

Składniki:

Biszkopt:

• 6 jajek
• 1 szklanka cukru kryształu
• 1 szklanka mąki pszennej
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Masa:

• 6 dag żelatyny
• 4 łyżki cukru kryształu
• 1 litr naturalnego jogurtu
• 1 puszka brzoskwiń
• herbatniki

Etapy przygotowania:

Biszkopt:

1.Białka ubić, dodając cukier, żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia. Piec 30-40 min. w temp. 170 stopni C.

Masa:

1.Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilosci przegotowanej wody. Brzoskwinie zmiksować wraz z sokiem na jednolita masę, dodać połowę rozpuszczonej żelatyny, wymieszać i tężejącą masę wylać na biszkopt, wstawić do lodówki. Jogurt połączyć z cukrem, roztrzepać, dodać drugą połowę rozpuszczonej żelatyny i wylać na masę brzoskwiniową.

2.
Herbatniki ułożyć na tężejącej masie jogurtowej (można je nasączyć spirytusem). Zamiast herbatników na ,masę jogurtową można wylać tężejącą galaretkę. Wierzch ozdobić polewą czekoladową.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation