Kuchnia

same pyszności ...mniam...

Składniki

Dla dwojga:

10 krewetek królewskich
oliwa z oliwek
1/3 opakowania grubego spaghetti
czosnek
suszone pomidory
4 łyżki parmezanu
10-15 oliwek czarnych
1/3 opakowania sera feta
Przygotowanie

Podsmażyć krewetki na rozgrzanej oliwie z czosnkiem - nie dłużej niż 1 minutę, posolić je i popieprzyć. Wyjąć z patelni krewetki. Ugotować makaron. Odcedzony wyłożyć na patelnię na tłuszcz po smażeniu krewetek. Dosolić makaron, dopieprzyć, dodać ser feta i poczekać, aż połączy się on całkowicie z makaronem. Posypać bazylią, dodać oliwki, suszone pomidory i krewetki. Wyłożyć spaghetti na talerze, posypać parmezanem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation