Kuchnia

mufinki

BABECZKI Z DWUKOLOROWYM KREMEM I TRUSKAWKAMI.

Składniki na babeczki 12 sztuk:
113g miękkiego masła
130g cukru
3 duże jajka
195g mąki pszennej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
60ml mleka
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Składniki na krem:
250g serka mascarpone
250ml śmietany kremówki 30%
70g cukru pudru
1 łyżka kakao

Dodatkowo potrzebne będą:
12 dużych truskawek z szypułkami
24 kropelki z białej czekolady (znalazłam
takie na tej stronie tylko, że ciemne)
gorzka czekolada (1-2 kostki)

Na babeczki w misce utrzeć
masło i cukier na puszystą masę.
Ucierając dodawać po 1 jajku oraz ekstrakt.
W drugiej misce wymieszać mąkę
z proszkiem do pieczenia.
Dodawać na przemian z mlekiem do ucieranej masy
. Ciasto nałożyć do foremki muffinkowej wyłożonej
papilotkami i piec w nagrzanym do 180 stopni
piekarniku przez około 20 minut.
Po upieczeniu wyjąć i ostudzić
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation