Kuchnia

Przepisy

składniki:

1 opakowanie bitej śmietany w proszku + 200 ml. zimnego mleka
1 mały jogurt naturalny
1,5 szkl. świeżych lub mrożonych malin
cukier (wedle uznania)
1,5 łyżki żelatyny
2 łyżki wrzątku

Maliny miksujemy blenderem na gładką masę.
Przecieramy przez gęste sito aby usunąć te małe nieznośne pesteczki!-tego kroku radzę nie pomijać.
Śmietanę ubijamy z mlekiem na sztywną pianę.
Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku.
Do malin dodajemy jogurt oraz słodzik i dokładnie mieszamy mikserem.
Dodajemy bitą śmietanę (kilka łyżek można pozostawić do dekoracji) i dalej mieszamy.
Na końcu dodajemy rozpuszczoną żelatynę i delikatnie mieszamy.
Deser rozlewamy do pucharków i wstawiamy do lodówki aby stężał.
Dekorujemy deser bitą śmietaną i malinami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation