Design

Design

Cisto 3bit - BEZ PIECZENIA
-
ok 4 paczki herbatników
2 budynie waniliowe
1/2l mleka
1 galaretka cytrynowa
kostka masła w temp pokojowej
puszka masy krówkowej
400 ml śmietanki 30%
3 łyżki cukru pudru
3 łyżki żelatyny
1/4 tabl czekolady gorzkiej

Budyń przygotować w 1/2l mleka. Do gorącego dodać galaretkę i dokładnie wymieszać. Przestudzić. Masło utrzeć na puch i cały czas ucierając dodawać budyń. Formę (21cmx21cm) wyłożyć folią aluminiową. Ułożyć warstwę herbatników i wylać masę budyniową. Wyrównać wierzch i ułożyć kolejną warstwę herbatników. Rozsmarować masę krówkową i przykryć kolejną warstwą herbatników. Wstawić do lodówki. Żelatynę wymieszać z 1/3 szkl zimnej wody. Odstawić do napęcznienia. Podgrzewać do czasu aż się rozpuści, lekko przestudzić. Śmietankę ubić z cukrem pudrem, dodać żelatynę i dokładnie wymieszać. Wylać na ciasto, posypać startą na tarce czekoladą. Schłodzić.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation