Kuchnia

Przepisy na słodkości

Naleśniki z otrębami i twarogiem


Składniki:
Ciasto:
jajko 2 szt
mąka pszenna z otrębami 1 szklanka
mleko 1 szklanka
cukier waniliowy 1 op
sól
3 łyżki wody gazowanej
1 łyżka jogurtu
Nadzienie:
truskawki 25 dkg
konfitura z jagód
cukier puder 4 łyżki
jogurt 4 łyżki
twaróg 25 dek
3 łyżki soku z pomarańczy
oliwa z oliwek
1 łyżka syropu malinowego
Ciasto wszystkie składniki wymieszać dokładnie, najlepiej zmiksować. Usmażyć 6 naleśników rożnej wielkości na oliwie z oliwek. Przekładać stopniowo od największego do najmniejszego nadzieniem serowym. Ser miksujemy z jogurtem i cukrem pudrem z dodatkiem soku z pomarańczy. Każdy naleśnik przekładamy truskawkami i konfiturą. Na wierz ostatniego naleśnika kładziemy ser, na to truskawki i na to konfitura . Całość lejemy zmiksowanymi truskawkami z syropem. Talerz dekorujemy truskawkami polanymi czekoladą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation