Kuchnia

kuchnia

Zdjęcia dla przepisu: Sernik 'Łaciata krówka" przepis dodany przez Alex_M - Przepisy kulinarne - Internetowa książka kucharska

Sernik 'Łaciata krówka"
Ile porcji: 15
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min.
Czas pieczenia: 60 min.
Składniki
spód
ciasteczka owsiane 200 g
masło 50 g
masa serowa
twaróg mielony 1 kg
śmietana 30% 0,5 szklanki
śmietana 18% 0,5 szklanki
jajko 5 szt
cukier 0,5 szklanki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
masa krówkowa 400 g
Sposób przyrządzenia
Ciastka mielimy, mieszamy z rozpuszczonym masłem, wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem (18x28cm),
uciskamy i wyrównujemy, wkładamy do lodówki.
Przygotowujemy masę serową:
miksujemy wszystkie składniki poza masą krówkową. Następnie schłodzony spód smarujemy 2-3 łyżkami
masy krówkowej.
Masę serową dzielimy na pół, jedną zostawiamy białą, drugą miksujemy z masą krówkową. Na spód
wylewamy naprzemiennie masę białą i krówkową, tworząc dowolne wzory.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Jeden poziom niżej umieszczamy blachę piekarnikową,
wlewamy na nią szklankę wrzątku. Pieczemy 20 minut, zmniejszamy do 150 stopni i pieczemy jeszcze 40
minut.
Studzimy i chłodzimy całą noc w lodówce31.7.2014 Sernik'Łaciata krówka" - Drukuj przepis - Przepisykulinarne - Internetowa książka kucharska
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation