Kuchnia

gotowanie

Makaron ze szpinakiem, pomidorami i mozzarellą
200 g makaronu pełnoziarnistego
1 czerwona cebula
250 g świeżego szpinaku (umytego i wysuszonego)
2 pomidory
1 kulka mozzarelli
sól
pieprz
olej rzepakowy
2 łyżeczki ziół dalmatyńskich

1. Makaron ugotuj w osolonym wrzątku.
2. Na oleju podsmaż pokrojoną cebulę, posól.
3. Gdy cebula zmięknie, dodaj szpinak. Smaż, aż zmięknie.
4. Dodaj zioła dalmatyńskie, porwaną na paseczki mozzarellę oraz pokrojone w kostkę pomidory (zostaw kilka kostek do posypania gotowego dania).
5. Podgrzewaj, aż mozzarrela zacznie się topić i utworzy jednolity sos.
6. Makaron wymieszaj z sosem, posyp pomidorem i podawaj.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation