Kuchnia

kuchenne

Sałatka warstwowa z sałatą lodową


Warstwami układać:
1/2 sałaty lodowej (porwanej na części)
1-2 czerwone cebule (w kostkę)
1 świeży ogórek ze skórką (pokrojony w ćwierćplasterki)
20 dag szynki (w kostkę)
20 dag żółtego sera (startego na dużych oczkach)
ćwiartki pomidorków na przemian z ćwiartkami jajek ugotowanych na twardo(ze 3 pomidory, 4 jajka)- to stanowi 1 warstwę, 1 puszka kukurydzy konserwowej, na to polać 2 sosy koperkowo-ziołowe połączone z 6 łyżkami oliwy(bez wody), na wierzch sos czosnkowy i sporo natki pietruszki. Oczywiście nie mieszać.
Sposób przygotowania:

Sos czosnkowy: wymieszać 3 łyżki majonezu+3 łyżki jogurtu naturalnego+sól+pieprz+2 zmiażdżone ząbki czosnku, polać na sałatkę, nie mieszać.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation