Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Składniki, które będą potrzebne to:

260 g mąki ryżowej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
0,5 łyżeczki soli
1 łyżeczka cynamonu
0,5 łyżeczki gałki muszkatułowej
4 łyżki wiórków kokosowych
migdały i nerkowce pokrojone
3 łyżki miodu
6 bananów
2 jajka
120 ml oleju kokosowego

Białka ubijamy na sztywno. W osobnej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną, solą, cynamonem, gałką muszkatułową, wiórkami kokosowymi, migdałami i drobno pokrojonymi nerkowcami. Do białek dodajemy żółtka, miód, banany, olej kokosowy i wszystko ze sobą mieszamy. Do mieszanki bananowej dodajemy suche składniki i mieszamy dokładnie.

Przelewamy całość do nasmarowanej odrobiną oleju foremki i pieczemy ok. 40 minut (lub do suchego patyczka) w 180 stopniach.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation