Sport i fitness

Fitness

CIASTECZKA FIT BEZ CUKRU I TŁUSZCZU

100g migdałów
60g orzechów laskowych
100g suszonych śliwek
100g rodzynek
3 łyżki mąki
20g pestek dyni
30g pestek słonecznika
100ml wody
Nagrzać piekarnik do 160C.

Migdały, orzechy laskowe, suszone śliwki i rodzynki rozdrobnić w blenderze.

Dodać mąkę, pestki dyni i słonecznik. Wszystko wymieszać.

Dodać wodę i wymieszać. Łyżką nałożyć na blachę z papierem do pieczenia niewielkie ciasteczka i lekko rozpłaszczyć każde.

Piec przez 20 minut, po tym czasie wyjąć, ostudzić i przekręcić na druga stronę. Wstawić do piekarnika na kolejne 20 minut.

Ciasteczka zdjąć z blachy gdy całkowicie ostygną, dopóki są ciepłe będą bardzo miękkie i trudne będzie się je zdejmować.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation