Kuchnia

przepisy - babeczki, muffinki

Adwokatowe Cupcakes

Składniki:

* 2 szklanki mąki
* 2/3 szklanki cukru
* 1 szklanka Adwokata
* 100 g stopionego masła
* 2 duże jajka
* 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
* 1 szczypta soli



Krem:

* 350 ml kremówki (36%)
* 250 g mascarpone
* 1 kopiata łyżka cukru pudru



W jednej miseczce łączymy suche składniki, w drugiej składniki mokre. Następnie do suchych wlewamy mokre i mieszamy łyżką, tylko do chwili połączenia się składników pozostawiając ciasto odrobinę grudkowate.

Formę na muffinki wykładamy papilotkami i napełniamy je ciastem do 3/4 wysokości. Formę wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy do suchego patyczka (około 20 min nie przepiekając ich, by nie straciły wilgoci).

Kiedy babeczki przestygną wszystkie składniki kremu miksujemy ze sobą do chwili aż powstanie gęsta masa (gęściejsza niż bita śmietana), którą pózniej nakładamy szprycą na wierzch.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation