Kuchnia

KUCHNIA

Kotlety drobiowe (bardzo delikatne)

Składniki:
około 600 gramów filetów drobiowych
1 namoczona w mleku i odciśnięta kajzerka
1 średnia cebula
2 jaja ugotowane na twardo
2 zmiażdżone ząbki czosnku
2 łyżki delikatnego, gęstego majonezu (Winiary)
sól, przyprawa do kurczaka, pieprz (optymalnie biały)
bułka tarta do panierowania

Przygotowanie:
Filety zmielić w maszynce do mięsa razem z odciśniętą bułeczką i cebulą.
Jaja pokroić w kosteczkę.
Do masy mięsnej z cebulą i bułką dodać, czosnek, majonez, przyprawy. Wyrobić na jednolitą masę. Następnie wsypać pokrojone jaja, wymieszać, żeby wszystko równomiernie się porozmieszczało.
Formować niewielkie kotlety, panierować w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju na średnim ogniu pod przykryciem, na złoto.Danie podam z surówką z marchewki, kiszonego ogórka, papryki konserwowej i cebulki, w towarzystwie pure ziemniaczanego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation