Inne

Chleb bez mąki

3/4 szkl słonecznika
1/4 szkl dyni
1/2 szkl siemienia lnianego
1,5 szkl płatków owsianych
1/2 szkl ziaren owsa (opcjonalnie, można zastąpić orzechami, migdałami, rodzynkami)
2 łyżki sezamu
4 łyżki zmielonego siemienia lnianego
1 łyżka miodu
1 łyżeczka soli
3 łyżki oleju rzepakowego
1 i 1/2 szkl wody

W jednej misce wymieszać wszystkie suche składniki. W drugiej wodę, miód i olej. Wlać do suchych składników i wymieszać. Odstawić na 2 h w temp pokojowej. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć do niej masę, by wypełniła całą formę, wyrównać. Piekarnik nagrzać do 175 st, piec 20 min, wyjąć chleb z foremki i piec na blaszce 40 min. Wystudzić na kratce przez noc.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation