Kuchnia

słodkości

Składniki:
wiórki kokosowe [100 g]
masło [2 łyżki]

Przygotowanie:
Tanie, zdrowe i szybkie w przygotowaniu białe czekoladki! Wiórki kokosowe, najlepiej niesiarkowane (np. z Lidla) mielimy w młynku do kawy lub blenderze na gładką masę. Masło (można zastąpić olejem kokosowym)- masło najlepiej klarowane (ghee) (np. dostępne z mlekovity w biedronce) roztapiamy w garnku żeby było płynne i dodajemy do masy z wiórków. Ciepłą masę przekładamy do foremek na kostki lodu i wkładamy do zamrażarki na 15 min. Wyjmujemy i gotowe! Do masy możemy dodać owoce, np. maliny, banan, żurawine, suszone śliwki, rodzynki, drobno pokrojone orzechy, lub trochę miodu, jesli ktoś lubi słodkie :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation