Nie można zakończyć żądania
błąd 500

Uuups!
Wystąpił błąd uniemożliwiający wczytanie strony!
Kod błędu alM20(w razie konieczności, przekaż go Administracji)

Wejdź na Stylowi.pl

Formularz kontaktowy:


Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Składniki
1 galaretka przygotowana w 400 ml wody
( u mnie truskawkowa, ale może być każda inna, ulubiona)
1 kg twarogu
cukier waniliowy
3 kostki czekolady

Przygotowanie
Przygotować galaretkę i zostawić do ostygnięcia.
Ser wymieszać z galaretką tak długo aż znikną grudki.

Dekoracja kieliszków
Górę kieliszka zanurzyć w wodzie, a następnie w cukrze.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Następnie przełożyć do woreczka, obciąć rożek i zrobić esy-floresy :) w kieliszku.
Odstawić do lodówki na 10-15 min aby czekolada zastygła.
Po tym czasie wlać masę serową i udekorować wedle uznania.
Można jeść odrazu, ale deser lepiej smakuje schłodzony.

* ja wykorzystałam 400 g sera i zmniejszyłam ilość galaretki.
Z tej ilości wyszły mi 4 porcje. Pozostałą galaretkę wykorzystałam na dekorację.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation