Kuchnia

ciasta, łakocie

** Babka piaskowa

Składniki:

1 szklanka mąki pszennej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
1 szklanka cukru
25 dag masła
5 jajek
1 cukier waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
szczypta soli
Wykonanie:

1. Mąkę pszenną przesiać przez sitko z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia.

2. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie wbijać jajka cały czas ucierając.

3. Do utartej masy stopniowo dołożyć mąkę. Delikatnie wymieszać.

4. Ciasto wlać do foremki, zostawiając 4-5 łyżek. Dodać 2 łyżki kakao, wymieszać i wlać na ciasto. Piec w temp. 180 st. C około 45 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation