Moda damska

nowa ja

DIETA OWSIANKOWA
4
Specjalista o diecie owsiankowej
Pro­po­no­wa­ne menu to ide­al­ny spo­sób na zmniej­sze­nie ka­lo­rii w die­cie i okieł­zna­nie ape­ty­tu, gdyż owsian­ka jest za­sob­na w błon­nik roz­pusz­czal­ny, który wpły­wa na sy­tość, a jed­no­cze­śnie uspraw­nia pe­ry­stal­ty­kę jelit i za­po­bie­ga za­par­ciom. Dieta ta może rów­nież zmniej­szyć po­ziom "złego" cho­le­ste­ro­lu LDL (bez wpły­wu na "dobry"). A co­dzien­na por­cja po­li­fe­no­li - li­gna­nów po­pra­wi kon­dy­cję serca.
Dietę tę mogą też sto­so­wać osoby do­ro­słe wraż­li­we na glu­ten, gdyż płat­ki owsia­ne, mimo że go za­wie­ra­ją, nie wy­wo­łu­ją aler­gii.
Błę­dem jest czę­ste, nie­ste­ty, prze­dłu­ża­nie przez nie­któ­re osoby pierw­szej fazy do dwóch ty­go­dni (ze wzglę­du na osza­ła­mia­ją­ce re­zul­ta­ty), w któ­rej spo­ży­cie ka­lo­rii jest znacz­nie po­ni­żej normy dla bez­piecz­ne­go i zdro­we­go od­chu­dza­nia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation