Kuchnia

murzynek, ciasta czekoladowe

Brownie z kaszy jaglanej

Składniki (blacha o wymiarach 20×20 cm):

1/2 szklanki kaszy jaglanej
1 szklanka wrzątku
szczypta soli
50 ml oleju
3 jajka
1/2 szklanki śmietanki kremówki 30%
3/4 – 1 szklanki cukru
1/2 szklanki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia (bez glutenu)
orzechy włoskie i/lub migdały

Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu (we wrzątku z odrobiną soli). Przestudzić, dodać pozostałe składniki (poza orzechami i migdałami) i całość zmiksować blenderem. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, posypać orzechami i/lub migdałami. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 C przez 40 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation