Kuchnia

Przepisy

CIASTECZKA MAŚLANE
1 porcja = 20-30 ciasteczek

Składniki:

120g masła, schłodzonego
3 łyżki cukru pudru
150g mąki pszennej
kilka kropel aromatu waniliowego
Wykonanie:
Wszystkie składniki szybko zagnieść i wyrobić. Uformować kulę, spłaszczyć, owinąć folią spożywczą, schłodzić w lodówce przez ok. 30 min. Z ciasta formować kuleczki mniejsze od orzecha włoskiego, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Spłaszczać widelcem, nadając jednocześnie wzorek ciasteczkom. Piec ok. 15 min. w temp. 200 st.C lub do zrumienienia. Można je przechowywać w metalowej puszce do 7 dni.
Wersja kakaowa: dodać 2 łyżki cukru pudru więcej, a 30g mąki zastąpić kakao.

SMACZNEGO!!! ;)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation