Kuchnia

mniammmmm....

Dip z fety z jogurtem, koperkiem i miętą
4-6 porcji na przekąskę

200 g fety, pokruszonej
½ szklanki jogurtu greckiego
1 ząbek czosnku, drobno posiekany lub roztarty
1 łyżka oliwy
½ łyżeczki soku cytrynowego (lub do smaku)
3 łyżki koperku, posiekanego
2 łyżki mięty, posiekanej
¼ łyżeczki skórki cytrynowej, startej
sól, do smaku
Fetę, jogurt i czosnek utrzyj na głądką masę. Wymieszaj z oliwą, sokiem cytrynowym, koperkiem, mietą i skórką otartą z cytryny. Jeśli trzeba dosól do smaku (ale feta moż być już wystarczająco słona).

Wstaw do lodówki przynajmniej na godzinę. Podawaj do warzyw, świeżych lub grillowanych.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation