Kuchnia

Deser

Pudding bananowy z brązowym ryżem - ugotuj.to

1 banan pokrojony w plasterki
1 puszka (45 dag) dowolnych owoców w syropie
1/4 szklanki wody
2 łyżki miodu
kilka kropli olejku waniliowego
1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
1 i 1/2 szklanki ugotowanego brązowego ryżu
1 szklanka mleka (3.2-proc.)
PUDDING BANANOWY Z BRĄZOWYM RYŻEM - sposób przygotowania: W rondelku wymieszaj plasterki banana i osączone owoce, wodę, miód, olejek waniliowy, cynamon i gałkę muszkatołową. Zagotuj, zmniejsz ogień, podgrzewaj około 10 minut. Dodaj ryż oraz mleko, ostrożnie wymieszaj. Zagotuj i pozostaw na ogniu kolejne 10 minut. Podawaj na gorąco.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation