Kuchnia

gotowanie

Cukinia, papryka i bakłażan zapiekane z kaszą jaglaną i owczym serem

Składniki:
1 bakłażan
1 cukinia
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
ser owczy
Farsz:
2 szklanki ugotowanej wcześniej kaszy jaglanej
pół czerwonej papryki
pół czerwonej cebuli
1 duży pomidor
1 marchewka
1 łyżka oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
Paprykę, cukinię i bakłażana opłukać, wydrążyć i przekroić tak, aby można było umieścić w nich farsz.
Przygotować farsz: czerwone warzywa pokroić w kostkę i poddusić na patelni z oliwą. Połączyć z kaszą jaglaną i dokładnie wymieszać.
Do papryki, cukinii i bakłażana dodać farsz. Na wierzchu ułożyć pokrojony w kostkę owczy ser.
Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 20-30 minut (lub do momentu aż warzywa będą lekko miękkie, a ser ładnie zrumieni się).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation