Święta i uroczystości

Halloween

Składniki

Filet z łososia
300g
Ananas
300g świeży lub z puszki
Czosnek
3 ząbki


Cebula
1 mała cebula
Cytryna
2 łyżki soku z cytryny
Ostra papryka
1 łyżeczka
Natka pietruszki
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Sól
do smaku
Pieprz
do smaku
Wykonanie:

Czosnek i cebulę bardzo drobno posiekaj i utrzyj dodatkowo z odrobiną soli.
Zdejmij skórę z łososia, pokrój go w kostkę o wielkości około 2 cm. Przypraw solą, pieprzem, papryką, nasmaruj sokiem z cytryny i przygotowaną wcześniej pastą z czosnku i cebuli.
Ananasa pokrój w kostkę wielkości łososia.
Na patyczki do szaszłyków nabijaj na zmianę łososia i ananasa.
Tak przygotowane szaszłyki usmaż najlepiej na patelni grillowej, po 4 minuty z każdej strony, lub piecz 10 minut w nagrzanym do temperatury 180C piekarniku.
Szaszłyki podawaj z ulubionymi sałatkami i sosem czosnkowo-ziołowym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation