Kuchnia

przekąski

Składniki:

brokuły (ok. 500g)
bułka tarta
200g mąki
200ml mleka
2 jajka
5 łyżek wody
szczypta soli
1 łyżka cukru
2 łyżki oleju
oliwa z oliwek



Wykonanie:

Brokuły gotujemy w osolonej wodzie (lub najlepiej na parze) przez ok. 5 minut.
Z podanych wyżej składników ( 200g mąki , 200 ml mleka itd.) przygotowujemy ciasto naleśnikowe.
Ugotowane brokuły tniemy na bukieciki. Następnie każdy z nich maczamy w cieście naleśnikowym i obtaczamy w bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy na niej opanierowane bukiciki brokuł na złoty kolor. Ja osobiście smażę brokuły partiami we frytkownicy.
Idealnie smakują z sosem czosnkowym!

http://kulinarneprzeboje.blogspot.com/2013/10/brokuy-w-ciescie-i-buce-tartej.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation