Kuchnia

Coś na obiad

Przepis na ekspresowe gazpacho czyli jak przetrwać upały w mieście

Przepis własny
na 4 porcje

Składniki:
500 ml soku pomidorowego
1 ogórek
1 papryka
1 pomidor
4 łyżki oliwy
1 ząbek czosnku
płatki chilli (opcjonalnie)
sól, pieprz, suszona bazylia - do smaku

Przygotowanie:
Wlej sok pomidorowy do miski i wymieszaj z oliwą, rozgniecionym ząbkiem czosnku, solą, pieprzem, suszoną bazylią i płatkami chilli (jeżeli używasz).
Ogórek, paprykę i pomidora pokrój w kostkę.
Wszystko wymieszaj i wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny.

A jak wy radziliście sobie z weekendowym upałem? Macie jakieś sprawdzone metody?
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation