Kuchnia

Kanapkowo

Składniki

8 kromek bagietki
100 g czarnych oliwek, bez pestek
2 ząbki czosnku
5 łyżek oliwy z oliwek
8-10 pomidorków cherry
1 czerwona cebula pokrojona w paski
1 łyżka natki pietruszki
100 g startego parmezanu

Sposób przygotowania:

Piekarnik rozgrzej do 200°C (góra i dół).
Kromki bagietki posmaruj 2 łyżkami oliwy z oliwek i piecz w piekarniku na złoty kolor, z obu stron.
Pomidorki umyj i pokrój w ćwiartki.
Czarne oliwki, czosnek, oliwę z oliwek rozdrobnij z blenderze i rozsmaruj tapenadę na bagietkach.
Ułóż pomidorki, cebulę, pietruszkę i posyp serem.
Zapiekaj, aż ser się rozpuści. Podawaj od razu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation