Kuchnia

Zdrowo na drugie śniadanie...

Mieszanka letnich owoców
Grzanki razowe
Sałatka z bobu z feta

Sałatka z bobu z fetą

Składniki na 4 porcje:
500 g bobu
200 g pomidorów
125 g sera feta
2 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki octu winnego
3 łyżki posiekanego koperku
12 czarnych oliwek
sól, pieprz

Bób ugotuj do miękkości w osolonym wrzątku. Odsącz i odstaw do ostygnięcia. Pomidory pokrój w ósemki, a ser feta w niewielkie kostki. Bób wyłuskaj, wymieszaj z pomidorami i fetą. Z oliwy i octu przygotuj sos vinegret - dodaj do niego posiekany koperek. Sałatkę dopraw do smaku solą i pieprzem, polej przygotowanym sosem, udekoruj oliwkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation