Kuchnia

Kuchnia

Nalesniki kokosowe ze szparagami

Składniki:

3 jaja
150 ml mleka kokosowego
4 płaskie łyżki mąki
1/2 łyżeczki kurkumy
1/4 łyżeczki soli
4 dymki
2 pęczki szparagów ok. 20 włóczni
2 jaja ugotowane na twardo
2 łyżki masła
szczypta suszonej chili
Wykonanie:

Jajka, mleko, mąkę wymieszać dodać kurkumę, sól, drobno pokrojoną dymkę, połączyć i odstawić na 20 minut.
Szparagi umyć, odciąć końcówki i zblanszować 3-5 minut w lekko osolonej z dodatkiem kostki cukru wodzie, następnie przełożyć do lodowatej wody na 30 sekund, odcedzić.
Usmażyć naleśniki na złoty kolor i wypełnić szparagami i jajkiem, zwijać w rulon.
Polać spienionym masłem z dodatkiem chili.
Udekorować zielonym ogórkiem i liskiem mięty.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation