Kuchnia

Cud, miód, malina!

Sajgonki z gruszką i rodzynkami w sosie z ziela angielskiego

Składniki

3 gruszki
100g rodzynek
1 jajko
200ml oliwy
1/4 opakowania ciasta filo
5 łyżeczki ciemnego cukru
Kamis Przyprawa do kawy i deserów
12 (ziaren) Kamis Ziele angielskie w torebce

ETAP 1
Ananasa Gruszki obierz, pokrój w drobną kostkę, dodaj rodzynki, przypraw świeżo zmieloną Przyprawą do kawy i deserów.
ETAP 2
Ciasto rozłóż, wykrój prostokąty 8×10cm.
ETAP 3
Boki ciasta posmaruj rozmąconym jajem, nałóż łyżkę farszu gruszkowo-rodzynkowego i zawiń jak sajgonki: boki do środka i w rulonik.
ETAP 4
Ziele ang. gotuj w wodzie 200 ml z cukrem do uzyskania konsystencji syropu.
ETAP 5
Sajgonki smaż na złoty kolor , podawaj polane sosem z ziela angielskiego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation