Kuchnia

do schrupania...

hiszpańska zupa pomidorowa z czosnkowymi grzankami


cebula posiekana - 1 sztuka
bagietka pokrojona w kostkę - 225 gramów
zielona papryka posiekana - 1 sztuk ząbek czosnku zmiażdżony - 3 sztuki
pomidory posiekane - 1 sztuka
chilli w proszku - 0.5 łyżki
rosół z kury knorr - 1 sztuka
oliwa z oliwek - 4 łyżki


na patelni rozgrzej oliwę, dodaj posiekaną cebulę, czosnek i paprykę. duś około 2-3 minuty.
dodaj chilli, pomidory, po czym duś do zgęstnienia.
mieszając dodaj bagietkę, a następnie wlej litr gorącej wody. dodaj kostkę knorr. gotuj jeszcze około 15 minut, aż zupa uzyska jednolitą konsystencję.
przygotowuj grzanki. kromki bagietki opiecz w opiekaczu bądź na grillu.
wierzchnie strony skrop oliwą, posmaruj czosnkiem, posyp serem i znów opiecz kilka minut.
na koniec posyp chilli. chleb czosnkowy podawaj z zupą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation