Kuchnia

Sałatki,sałaty,przystawki

Salatka ziemniaczana

Składniki:
4 - 5 ugotowanych w mundurkach ziemniaków
ok. 150 g wędzonego surowego boczku
1 cebula
4 - 5 suszonych pomidorów
świeży tymianek, bazylia
ok. 2 łyżki świeżo startego Grana Padano
Dressing
1 łyżka majonezu
1 łyżka jogrtu greckiego
1 łyżeczka muszatardy francuskiej
1 łyżeczka musztardy dijon
świeżo zmielony pieprz, odrobina soli

Ziemniaki studzimy, obieramy, kroimy w grubą kostkę. Pomidory kroimy na małe kawałeczki, dodajemy do ziemniaków.
Boczek kroimy w kostkę, podsmażamy, dodajemy do niego pokrojoną cebulkę. Całość podsmażamy. Studzimy. Dodajemy do ziemniaków razem ze startym parmezanem.
Przygotowujemy dressing.
Wszystkie składniki mieszamy razem, dodajemy do ziemniaków. Całość mieszamy.
Przybieramy świeżym tymiankiem i bazylią.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation