Fotografia

Fotografia

Curry z kurczaka

Czego potrzebujemy?
300 g filetu z kurczaka
300 g fasolki szparagowej
4 łyżki jogurtu naturalnego
dwa woreczki ryżu pełnoziarnistego
1 szklanka bulionu
2 cebule
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
3 łyżki curry w proszku
łyżeczka papryki w proszku
świeży koperek

Jak to zrobić?
1. Wstaw wodę na ryż.
2. Mięso pokrój na kawałki.
3. Cebulę i czosnek pokrój drobno na kawałki i zeszklij na oleju. Wsyp curry i paprykę. Zamieszaj i smaż przez pół minuty, aż wydobędzie się aromat przypraw. Dodaj mięso (obsmaż je ze wszystkich stron).
4. Zacznij gotować ryż według przepisu na opakowaniu.
5. Do mięsa wlej bulion. Gotuj około 7 minut.
6. Wrzuć fasolkę.
7. Zapraw jogurtem.
8. Na końcu dodaj posiekany koperek.
9. Podawaj z ryżem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation