Kuchnia

owsianka

Owsianka z masłem orzechowo – kokosowym
i pieczonymi brzoskwiniami

Składniki:
•1/2 szklanki płatków owsianych
•2 szklanki mleka roślinnego
•4 łyżki masła orzechowo - kokosowego Primavika
•1 łyżka brązowego cukru
•szczypta soli
•2 brzoskwinie
•oraz: łyżka płatków kokosowych, delikatnie uprażonych na suchej patelni i syrop z agawy lub inny ulubiony syrop


Przygotowanie:
1.Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, brzoskwinie pozbawić pestek, przekroić na pół i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 15 minut.
2.W międzyczasie płatki zalać mlekiem roślinnym, dodać cukier oraz sól i gotować na niedużym ogniu przez 6 - 8 minut, czyli do czasu, aż płatki wchłoną cały płyn. Na sam koniec dodać masło orzechowe i delikatnie zamieszać.
3.Upieczone brzoskwinie pokroić na ćwiartki lub ósemki, owsiankę podawać z gorącymi brzoskwiniami, skropioną syropem z agawy oraz posypaną płatkami kokosowymi.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation