Kuchnia

Gotowanie

Paella z kurczakiem, warzywami oraz krewetkami

Składniki, 4 porcje:
•1 litr bulionu drobiowego lub warzywnego + mała szczypta szafranu
•400 g piersi kurczaka
•1 czerwona papryka
•1 cukinia
•2 ząbki czosnku
•1 duży pomidor
•3 łyżki oliwy
•1/2 łyżeczki papryki w proszku (wędzonej lub słodkiej)
•1/3 łyżeczki (lub do smaku) ostrej papryki (lub pieprzu cayenne)
•1/3 szklanki białego wina
•4 łyżki sosu pomidorowego (passaty) lub 1 łyżka koncentratu pomidorowego
•300 g ryżu arbrio (jak do risotto) lub calasparra lub carnaroli

opcjonalnie:
•8 - 10 obranych krewetek Black Tiger
•drobno posiekane listki z pęczka natki pietruszki, wymieszane z 4 łyżkami oliwy extra vergine i startym ząbkiem czosnku
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation