Kuchnia

Przepisy

kresowe klopsiki drobiowe

600 g mielonego mięsa drobiowego

1 jajko

1 szklanka ugotowanego ryżu

300 g białej kapusty

100 g startego sera żółtego

1 duża cebula

1 łyżeczka masła

1/2 pęczka natki pietruszki

bułka tarta

otarty majeranek suszony

olej do smażenia

sól

świeżo zmielony czarny pieprz



cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i zeszklij na maśle.

mięso mielone wyrób z jajkiem, solą, pieprzem i majerankiem.

do mięsa dodaj bardzo drobno pokrojoną kapustę, ryż, zeszkloną cebulę wraz z masłem, pokrojoną natkę pietruszki i starty ser. całość dokładnie wymieszaj i uformuj nieduże klopsiki.

lekko spłaszczone klopsiki obtaczaj w bułce tartej i na rozgrzanym oleju smaż z dwóch stron na złoty kolor. podawaj z sosem pomidorowym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation