Kuchnia

kuchnia

Imprezowe tosty
Składniki:

1 opakowanie chleba tostowego ( jeśli będziecie robili tosty w formie babeczek farsz można przygotować z połowy porcji )
farsz

1 czerwona papryka
1 pęczek szczypiorku
6 jajek ugotowanych na twardo
30 dag szynki lub polędwicy
30 dag żółtego sera







Sposób wykonania:

Wszystkie składniki na farsz pokroić w drobną kostkę i wymieszać. Posolić do smaku dopiero przed wyłożeniem na tosty.

Skórkę z chleba tostowego poodcinać. Wszystkie tosty dobrze rozwałkować. Delikatnie wykładać nimi formy na muffiny ( patrz zdj. ) Do każdego koszyczka nałożyć farsz. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 10 minut w temp 200 C.

Przed podaniem oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Dodatkowo można polać ostrym ketchupem.

Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation