Święta i uroczystości

Wielkanocne dania

Jajka w sosie majonezowym

Potrzebne składniki:
Majonez Dekoracyjny WINIARY (100 ml)
śmietana kwaśna 12% (100 ml)
musztarda (1 łyżeczka)
ogórki konserwowe (3 sztuki)
szynka konserwowa (100 g)
groszek konserowy (1 puszka)
posiekany szczypiorek (2 łyżki)
sól, pieprz (do smaku)
jajka ugotowanych na twardo (8 sztuk)
natka pietruszki (do dekoracji)

Sposób przygotowania
Majonez połącz ze śmietaną i musztardą.
Ogórki i szynkę pokrój w drobną kosteczkę.
Groszek odsącz z zalewy.
Połącz wszystkie składniki z sosem majonezowym.
Dopraw solą i pieprzem.
Wyłóż składniki na półmisek, a na nich ćwiartki jajek.
Udekoruj natką pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation